Ons milieu-engagement

Wereldburgers vanaf de eerste dag

Bij Silvadec hebben we vanaf het begin de milieu- en de maatschappelijke belangen voorop gezet.

Rondjes draaien, dat is ons idee van vooruitgang

 

Circulaire economie model:

Onze aandacht voor de herkomst van onze grondstoffen heeft ons ertoe gebracht te investeren in onze eigen houtmeelfabriek. silvadec fibres logo

In 2014 werd Silvadec fibres geboren, gevestigd in de buurt van de grootste zagerij van Bretagne en gelegen op enkele kilometers van ons historische hoofdkantoor.

De geboorte van deze korte keten heeft ons in staat gesteld het recyclen van producten van de zagerij te bevorderen.

Zo garanderen we de traceerbaarheid en de kwaliteit van onze grondstoffen terwijl we onze koolstofvoetafdruk minimaliseren.

Deze verticale integratie vormt vandaag de dag het DNA van onze groep. 

We hebben gekozen voor een schone en lokale productie en zijn er trots op zo de economie van ons gebied te ondersteunen. 

schema production

 

Onze 100% recycleerbare composiet* 

Sinds 2016 bieden wij een innovatief recyclingsysteem voor onze planken aan: het Ecobox programma van Silvadec.
Het principe is eenvoudig: van onze planken maken wij nieuwe planken.

* op onze productielocatie

schema production

Onze certificeringen en labels

logo iso 14001Certification ISO 14001

In 2014 werden wij als milieuverantwoordelijke onderneming de 1e onafhankelijke fabrikant van houtcomposiet in Europa die  werd gecertificeerd volgens het milieubeheersysteem ISO 14001, wegens ons engagement om de milieueffecten van onze activiteiten (afval, lawaai enz.) zoveel mogelijk te beperken.

Goedkeuringscertificaat

logo iso 50001 Certification ISO 50001

Silvadec Frankrijk heeft het ISO 50001 certificaat behaald in 2022, de vrucht van constante inspanningen, versterkt door concrete acties om ons energieverbruik te verminderen, geïmplementeerd in 2021. SILVADEC maakt deel uit van het beperkte panel van KMO's met de dubbele certificering ISO 14001 en ISO 50001.

Certificaat van goedkeuring

logo label moreMORE-label

Een aanzienlijk deel van het polyethyleen dat wij gebruiken, wordt gerecycleerd. Sinds 2019 hebben we het MORE-label ‘Mobilisés pour Recycler’, het eerste Europese label dat de actie van de kunststofbewerkers ten gunste van de kringloopeconomie en de integratie van gerecycleerde kunststoffen in de productie valoriseert. 

pefc logo PEFC-certificatie

En dan is er natuurlijk ook nog onze PEFC-certificatie (Europees label dat consumenten de garantie biedt dat het hout of de producten op basis van hout afkomstig zijn van duurzaam beheerde bossen) : in 2011.

Wij zijn de 1e gecertificeerde fabrikant van houtcomposiet in Europa. Ook onze leveranciers hebben zich geëngageerd op dit vlak. 

PEFC-certificatie

fdesAangiftefiches voor milieu en gezondheid gevelbekleding)

In 2019 werden we de eerste fabrikant die een FDES-fiche (aangiftefiches voor milieu en gezondheid gevelbekleding) opstelden voor onze terras- en gevelbekledingsplanken van houtcomposiet opstelden.

Dankzij de FDES-fiche is het mogelik om de levenscyclus van een product te analyseren en er de milieu- en gezondheidseigenschappen van te beoordelen.

Het doel ? In alle transparantie performant zijn.

logo ademeOndersteuning van de ADEME

Dat is de reden waarom we vanaf het begin van de ondersteuning van de ADEME konden genieten, die sindsdien onze betrokkenheid bij grootschalige projecten heeft verwelkomd, in de logica van de kringloopeconomie en het behoud van de resources.

ADEME fiche

covVOS-test

Traceerbaarheid en veiligheid staan centraal in ons engagement : onze producten bevatten geen toxische producten (formaldehydes of pvc) of zware metalen en stoten slechts zeer weinig vluchtige organische componenten uit (klassement A+). 

Zij vormen dan ook geen enkel gevaar voor het milieu of voor uw gezondheid. Onze kleurmiddelen zijn allemaal uit Europa afkomstig. VOS-testverslag

Wereldburgers vanaf dag één

Bij Silvadec hebben we vanaf het begin de milieu- en maatschappelijke uitdagingen als belangrijk beschouwd.

Silvadec wint de prijs voor duurzaam en verantwoordelijk MKB op regionaal niveau tijdens de 11e editie van de RMC MKB Awards.

URL de Vidéo distante

De planeet behouden en natuurlijke hulpbronnen beschermen zijn uitdagingen die we vandaag moeten aangaan voor morgen. Wij verbinden ons hieraan !