Bevestiging van de planken op permanente clips

Hoe moet u uw terrasplanken plaatsen en vastzetten?

De zichtbare zijde van de terrasplanken en de zichtbare accessoires werden geborsteld om het uitzicht van hout te imiteren en om het oppervlak minder glad te maken. De niet geborstelde zijde mag niet aan de bovenkant worden gebruikt.

Plaats tijdens de plaatsing alle planken in dezelfde borstelrichting om de onderlinge kleurverschillen tussen de planken zoveel mogelijk te beperken.

 • Behoud in de breedte zeker een onderlinge afstand van 5 mm tussen de planken. Deze onderlinge afstand is gegarandeerd wanneer u clips gebruikt. Let zeker op die afstand als u zichtbare schroeven gebruikt.
 • Behoud in de lengte zeker een onderlinge afstand van 5 mm tussen de planken. Controleer deze onderlinge afstand met behulp van de plastic afstandsblokjes die bij de clips worden meegeleverd.
 • Als aanvulling van de bevestiging met clips moeten de planken die minder dan 2 m lang zijn, aan één uiteinde met een schroef- of een nagelverbinding vanaf de bovenkant aan de vloerbalken worden bevestigd.
 • Gebruik in het geval van korte planken (< 80 cm) minstens drie steunpunten met bevestiging.
 • De uiteinden van elke plank moeten zeker op een vloerbalk worden bevestigd om elk risico op vervorming of breuk te elimineren. De overhang mag niet meer dan 25 mm bedragen.
 • Breng de schroeven niet op minder dan 25 mm van de boord van een plank aan, zodat deze niet barst.
 • Verlijming wordt ten zeerste afgeraden, omdat zo'n techniek verluchting en maatvariaties bemoeilijkt.
 • Zet de schroeven niet te hard vast. We adviseren u om vooraf een test uit te voeren op een stuk plank dat u niet meer zult gebruiken.
 • U krijgt het mooiste resultaat als u de plaatsing begint vanaf de muren van de bebouwing en als u de tegenoverliggende uiteinden met behulp van een cirkelzaag en een lat uitlijnt.
 • Bij een verbinding moet u nagaan of het uiteinde van de planken op een evenwichtige manier op de vloerbalken rust en indien nodig de planken in de lengterichting op de juiste lengte zagen.
 • Om esthetische redenen is het beter om de verbindingsvoegen niet op elkaar uit te lijnen.

Bevestiging van uw terras met de permanente clips:
De eenvoudige clip en de verbindingsclip helpen om in de breedte een afstand van minstens 5 mm tussen de planken te respecteren.
Hierbij is het van essentieel belang om de clip op de bodem van de groef vast te zetten, zonder te forceren. Gebruik geen bevestigingsclips van een ander merk.

In het geval van een aluminium structuur: de schroeven die bij de roestvrijstalen clips worden geleverd, moeten worden vervangen door roestvrijstalen zelfborende schroeven met een gefreesde kop met Ø 4 mm, die bij de aluminium vloerbalken van SILVADEC® worden geleverd.

In het geval van structuren van gegalvaniseerd staal: de schroeven die bij de roestvrijstalen clips worden geleverd, moeten worden vervangen door zelfborende schroeven van verzinkt staal met een gefreesde kop met maximaal Ø 4 mm (niet meegeleverd).

 • Meer informatie vindt u in PU7