Plaatsing van zonwerende gevelbekleding op een metalen structuur

Er kunnen zich twee situaties voordoen bij de plaatsing op een metalen structuur:

1/ Metalen U-profiel:
Het is mogelijk om de planken met behulp van klinknagels met een diameter van minstens ø 4,9 mm vast te zetten (de lengte van de klinknagels is afhankelijk van de dikte van de metalen drager).

2/ Buisvormig metalen profiel (vaak gebruikt voor pergola’s)
- Installatie in pergola:

  • Wanneer de zonwerende plank horizontaal is gericht, in de pergolaconfiguratie, is het mogelijk om doorvoermetaalschroeven te gebruiken (schema hiernaast). Gebruik schroeven met een diameter van minstens ø 5 mm en respecteer daarbij de instructies voor het voorboren.
  • Wanneer de plank verticaal is gericht, in de pergolaconfiguratie, moet u een bevestigingshoekijzer gebruiken.

- Om het hoekijzer op het metalen structuurprofiel te bevestigen, moet u zelfborende schroeven gebruiken met metalen aangepast aan de dikte van het hoekijzer en de buis.
- Voor de bevestiging van het hoekijzer op de plank van houtcomposiet is het mogelijk om zelfborende schroeven met een diameter van minstens ø 4 mm of anders klinknagels met een diameter van minstens ø 4,9 mm te gebruiken.
- Installatie aan de gevel:

  • Wanneer de plank verticaal is gericht, in de gevelconfiguratie, is het mogelijk om doorvoermetaalschroeven te gebruiken (schema hiernaast). Gebruik hierbij schroeven met een diameter van minstens ø 6 mm en respecteer daarbij de instructies voor het voorboren.
  • Wanneer de plank horizontaal is gericht, in de gevelconfiguratie, moet u een bevestigingshoekijzer (of een U-profiel) gebruiken.

- Voor de bevestiging van het hoekijzer (of het U-profiel) op het metalen structuurprofiel moet u zelfborende schroeven gebruiken met metalen aangepast aan de dikte van beide onderdelen.
- Voor de bevestiging van het hoekijzer (of het U-profiel) op de plank van houtcomposiet is het mogelijk om zelfborende schroeven met een diameter van minstens ø 5 mm of anders klinknagels met een diameter van minstens ø 4,9 mm te gebruiken.
- Bij gebruik van een U-profiel kunt u de plank met bouten vastzetten.

Meer daarover vindt u in PU35